Prozračni klavir

Kako se slažu ljestvice, o čemu ovisi visina tona, što je monokord, a što orgulja? Zlatko Pavlinić vlasnik je ateliera za ugađanje, popravke i restauracije klavira, orgulja i čembala. Ali još važnije, čuje razliku između A432 i A440 i reći će vam u kojem štimungu pjevate.

Zlatko Pavlilnić voditelj je ateliera za ugađanje, reparaciju i restauraciju klavira, orgulja, čembala i srodnih instrumenata. Atelje je aktivan od 1988. godine sa sjedištem u Zagrebu, primarno je fokusiran na održavanje glazbenih instrumenata s tipkama, a prepoznatljiv je u cijeloj zemlji te diljem Europe. Zahvaljujući velikom iskustvu i stručnom znanju osnivača Marka Pavlinića, majstora graditelja orgulja, atelje je održao i proširio svoje područje djelovanja pod vodstvom velikog vizionara i zaljubljenika u prirodne znanosti Zlatka Pavlinića. Njegov tim sastavljen je od mladih ljudi raznih obrazovnih profila i područja među njima se nalaze i PMF-ovac Kristian Nakić. Osim primarnog dijela posla, u atelijeru se uvijek nađe vremena za odgojno-obrazovna izlaganja i zdušnu pomoć u edukaciji djece i mladih.

Kristian Nakić, mag. chem., mladi je PMF-ovac i veliki zaljubljenik u povijesne klavire. Radi u timu atelijera Zlatka Pavlinića, no ono što ga najviše ističe je aktivnost u ljetnoj Tvornici znanosti tj. udruzi koja u partnerstu sa MedILS-om educira učenike osnovnih i srednjih škola koji žele naučiti više kroz eksperimentalni tip rada, te mladima prikazuje proces pronalaženja otkrića i njihova korištenja u svakodnevici. Prepoznatljiv je po prikazivanju znanosti na popularan način kao i po spajanju znanosti i umjetnosti. Njemu se obratite ako vas zanima kako spojiti slikarske tehnike, boje i pigmente sa kemijom i fizikom?

Prozračni klavir - trailer

Razbijmo mitove i legende o sluhu i vidu, naučimo razliku između pirodne i znanstvene ljestvice i zasvirajmo na orguljama!